Kuningatar-rahkakakku (Kinuskikissa)
Pohja:
350 g dominokeksejä mansikkatäytteellä
100 g margariinia
Täyte:
3 dl kuohukermaa
1 ½ dl Multi-hyytelösokeria
2 prk (á 200 g) kuningatar-rahkaa (Valio)
Pinnalle:
200 g mustikoita
50 g vadelmia
1 dl Multi-hyytelösokeria
1 dl vettä
Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla.
Kierrä vuoan sisäreunan ympärille reunakalvo tai leivinpaperisuikale.
Murskaa dominot täytteineen tehosekoittimessa tai kaulimella.
Sulata margariini kattilassa ja lisää joukkoon dominomurska.
Painele muruseos vuoan pohjalle ja n. 5 cm matkalta reunoille.
Vatkaa 2 dl kuohukermaa vaahdoksi.
Mittaa hyytelösokeri ja loput (1 dl) kuohukermasta kattilaan.
Kuumenna kiehuvaksi ja keitä n. 2 minuuttia.
Sekoita kermahyytelö rahkan joukkoon.
Yhdistä rahkaseos ja kermavaahto keskenään.
Kaada täyte vuokaan.
Anna kakun seistä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.
Kaada marjat kakun päälle.
Mittaa hyytelösokeri ja vesi kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi.
Lusikoi kiille marjojen päälle.
Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 155 grammaa
Jjs89