Jamie oliverin pizza
Pohja;
3dl puolikarkea vehnäjauho
4,5dl durumjauho
reilu 1tl suolaa
3dl kädenlämpöistä vettä
3tl sokeria
8g kuivahiivaa
1. Liuota kädenlämpöiseen veteen sokeri ja kuivahiiva. 2. Sekoita loput kuivat aineet ensin keskenään ja lisää sen jälkeen nesteeseen. 3. Vaivaa taikinasta kimmoisa pallo. 4. Jätä taikina levähtämään n. 15minuutiksi, ja valmistele sillä aikaa täytteet.
Kauli taikinasta kaksi pellin kokoista pohjaa.
Täytä pizza haluamallasi tavalla.
(tässä ohjeessa/kalorimäärässä käytetty molempiin pellillisiin yhteensä 2prk tomaattipyrettä, 150g punaleimaemmentalia, 800g raejuustoa, 2prk tonnikalaa sekä 1pss kinkkusuikaleita) Pohjalle tomaattipyre, seuraavaksi juustot ja sitten muut täytteet.
Paista uunin yläosassa 250asteessa n. 10min.
Pizzasta tulee parempi jos sen paistaa öljytyn folion päällä ritilällä.
Pizza jaetaan 8osaan/pellillinen, yksi annos painaa n. 137g.
Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 137 grammaa
Marjab