Kukkakaalicyrry munalla
Kukkakaalicurry
Raaka-aineet (4 annosta)
1 iso sipuli
4 valkosipulin kynttä
2 perunaa tai 1 bataatti
n. 1/2 kg kukkakaalia
2 rkl öljyä
1 rkl curryjauhetta
1 tl paprikajauhetta
( ripaus chiliä )
1 tlk (160ml ) kookosmaitoa
1 dl vettä
suolaa
1 pieni punainen paprika
2-4 keitettyä munaa
Ohjeet
Silppua sipuli ja valkosipuli.
Leikkaa kuoritut perunat n. 1 cm:n kuutioiksi.
Paloittele kukkakaali reiluksi kukinnoiksi.
Ruskista sipuleita öljyssä 5 min. Lisää perunat ja jatka kypsennystä toiset 5 min. Ripottele kasviksille curry, paprikajauhe ja chili.
Kääntele hetkisen ja lisää kukkakaalikukinnot.
Paista muutama minuutti.
Kaada sekaan kookosmaito ja vähän vettä.
Hauduta miedolla lämmöllä 5 min. Tarkista nesteen määrä ja sekoita kunnolla.
Leikkaa paprika suikaleiksi ja sekoita joukkoon.
Kypsennä muutama minuutti.
Tarkista maku.
Leikkaa kuoritut munat lohkoiksi.
Asettele curryn pinnalle ja nosta tarjolle.
Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 378 grammaa
Marjolaine