Siirry sivulle! Ainekset 12 annosta
2 pkt (à 175 g) halkaistua ruisleipää (Vaasan tosi rukiinen)
Lohitäyte
2 pkt (à 150 g) Pirkka kylmäsavukirjolohilohta
1 (250 g) paprika
1 rs (200 g) Pirkka Kevyt maustamatonta tuorejuustoa
1 dl Pirkka turkkilaista jogurttia
1 rkl sitruunan mehua
1 tl sitruunan raastettua kuorta
1 dl tilliä hienonnettuna
mustapippuria
4 - 5 rkl Pirkka konjakkisinappia
Kostutus
2 dl maitoa
Kuorrutus
1 rs (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
1 dl Pirkka turkkilaista jogurttia
Koristelu
1 pkt (150 g) Pirkka kylmäsavukirjolohilohta
1 ps jääsalaattia
n. 10 Pirkka kirsikkatomaattia
1 (100 g) suippopaprika
tilliä
Vaihe 1
Hienonna täytteen kirjolohet ja kuutioi paprika.
Sekoita keskenään kirjolohi, paprika, tuorejuusto, jogurtti, sitruunan mehu ja - kuoriraaste, tilli sekä mustapippuri.
Vaihe 2
Peitä tarjoiluvati noin 8 cm leveillä leivinpaperisuikaleilla, joiden päälle kokoat voileipäkakun.
Vaihe 3
Nosta vadille halkaistu ruisleipä halkaisupinta ylöspäin.
Kostuta maidolla ja levitä päälle noin 1 rkl sinappia ja 1/3 täytteestä.
Nosta päälle toinen halkaistu ruisleipä.
Kostuta, mausta sinapilla ja peitä lohitäytteellä.
Täytä kolmas kerros samoin.
Kostuta kanneksi tuleva leipä molemmilta puolilta ja nosta se kakun päälle halkaisupinta ylöspäin.
Vaihe 4
Suojaa kakku huolellisesti muovikelmulla.
Pane päälle painoksi leikkuulauta ja esim.
litran mehutölkki.
Anna kakun kostua jääkaapissa seuraavaan päivään.
Vaihe 5
Kuorrutusta varten sekoita keskenään tuorejuusto ja jogurtti.
Sivele kakun pinta ja reunat kuorrutuksella.
Poista kakun alta leivinpaperisuikaleet.
Vaihe 6
Puolita kalaviipaleet, viipaloi paprika ja lohko tomaatit.
Koristele kakun punta kalaviipaleilla, paprikalla ja kirsikkatomaateilla.
Peitä kakun reunat jääsalaatilla.
Viimeistele tillillä.
Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 222 grammaaSarik82