Pasta al Fume, Pasta pekonin, tomaatin ja kerman kera

Pilko pekoni ja paista pekonia pienessä määrässä voita miedolla lämpötilalla.

Tarkoituksena ei ole ruskistaa, vaan kypsentää hennosti.

Lisää valkosipulia maun mukaan.

Lisää hieman chiliä.

Muista laittaa pastan keitinvesi kiehumaan.

Pilko tomaatit (ehkä 3 - 4) ja lisää pekonin joukkoon.

Tomaattia on sopivasti kun kastikeen rakenne näyttää sopusuhtaiselta.

Annan kastikkeen hautua kymmenkunta minuuttia jotta tomaattien mehut irtoavat hieman.

Lisää tarvittaessa tilkka pastan keitinvettä.

Keitä pasta runsaassa vedessä.

Perinteinen runsaat kymmenen minuutin pasta on syytä laittaa kiehumaan tomaattien lisäämisen yhteydessä.

Minuutti kaksi ennen pastan valmistumista lisää ruokalusikallinen tai kaksi kermaa kastikkeen joukkoon.

Kermaa on sopivasti kun punertava tomaateista muhinut kastike hieman notkistuu ja saa vaaleahkon värin.

Tarjoile pasta kastikkeen ja parmesaanin kera.

Halutessasi voit lisätä esimerkiksi tuoretta basilikaa antamaan väriä ja makua.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 252 grammaa

Jasu74
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pasta/spagetti keskiarvo, keitetty749g1049kcal38.7g209.5g5.1g25.5g
Pekoni, paistamaton [annos 170g]212g717kcal25.5g0g78.5g0g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g250g51kcal1.5g9.5g0.7g3.5g
Valkosipuli 5g5.4kcal0.4g0.8g0g0.1g
Voi, 1 tl, 5 g13g91kcal0.1g0.1g10g0g
Kuohukerma,valio,2dl31g106kcal0.6g0.9g10.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2520g4038kcal133.6g441.6g210.4g58.2g
Valittu annoskoko1260g2019kcal66.8g220.8g105.2g29.1g
Annoskoko puolitettuna630g1010kcal33.4g110.4g52.6g14.6g
Arvot/100g100g160kcal5.3g17.5g8.3g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=234608