Mustikkapiirakka
Pohja:
100 g voita
3/4 dl sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
Täytteeseen mustikoita sekä se kermaviiliseos:
2 dl kermaviiliä
1 muna
2 tl vanilliinisokeria
3/4 dl sokeria
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.
Lisää muna.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon.
Levitä seos voideltuun uunivuokaan.
Sekoita kermaviiliin muna, sokeri ja vanilliinisokeri.
Laita ensin mustikat uunivuokaan taikinan päälle ja lisää lopuksi kermaviiliseos.
Kypsennä uunissa 200 °C:n lämpötilassa noin 30 minuuttia
Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 118 grammaa
Tuia