Selaa muita reseptejä | Annoksia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 | Tuplaa Puolita tai Alkuperäinen| Tulosta!

Sämpylät

1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja lisää hiiva, sekoita puuhaarukalla.

Lisää sokeri, suola, vehnäjauhot ja n. puolet sämpyläjauhot.

2. Lisää öljy, alusta taikina käsin.

Lisää samalla sämpyläjauhoja sen verran, että taikina irtoaa astiasta ja siitä muotoutuu pehmeä kiinteä pallo.

3. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseks
4. vaivaa taikinasta jauhotetulla alustalla tanko, jaa se 10-12 osaan ja leivo sämpylöiksi.

Nosta sämpylät pellille leivinpaperille ja anna kohota lämpimässä peitettynä.

5. Paista sämpylöitä 225 asteessa uunin keskitasossa noin 12min.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Ammumariu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt250g115kcal8g12g3.8g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g30g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 4g16kcal0g4g0g0g
Suola, annos 3g3g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 200g686kcal20.4g140g2.4g7g
Sämpyläjauho rouheinen, sunnuntai (65g)300g1050kcal36g207g5.7g15g
Rypsiöljy (Pirkka), annos 100g30g270kcal0g0g30g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1634g4275kcal128.8g726g83.8g44g
Valittu annoskoko817g2137kcal64.4g363g41.9g22g
Annoskoko puolitettuna409g1069kcal32.2g181.5g21g11g
Arvot/100g100g262kcal7.9g44.4g5.1g2.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=235481