Ranskalainen kalakeitto

1 kpl purjo
1 rlk oliiviöljyä (De Cecco)
1 kpl sipuli
8 dl vettä
1 dl paseerattua tomaattia (Pirkka)
1 sitruunan mehu
1 yksikyntinen valkosipuli (tai 3-4 kynttä)
1 tl suolaa
1 tl timjamia
musta/valkopippuri
300 g seitiä (Euroshopper)
1 prk simpukoita (Pirkka)
1 pss katkarapuja (Pirkka, pieni pussi)
1 ruukkutilli

Kuullota purjo ja sipuli oliiviöljyssä.

Lisää vesi, paseerattu tomaatti, sitruunamehu ja hienonnettu valkosipuli.

Mausta suolalla, timjamilla ja pippurilla.

Lisää seitikuutiot ja anna hautua n. 15 min. Lisää simpukat ja viimeiseksi katkaravut sekä tilli (älä enää keitä, katkaravut sitkistyvät).

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 493 grammaa

Hannat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Katkarapu pienet (pirkka)101g67kcal15.2g0g0.7g0g
Simpukoita, säilyke (pirkka) (150g)141g145kcal23.9g2.4g3.9g0g
Seitiä kuutioina169g155kcal32g0g1.7g0g
Tilli tuore8.5g2.2kcal0.3g0.1g0.1g0.2g
Valkosipuli, tuore, silputtu8.5g8.9kcal0.7g1.4g0.1g0.2g
Sitruunamehu, laimentamaton34g7.1kcal0.1g0.5g0g0g
Tomaatti paseerattu (Pirkka 500g)62g19kcal0.6g3.7g0.1g0.6g
Vesi450g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)56g15kcal0.7g2.7g0.1g1g
Oliiviöljy (de cecco)1.8g15kcal0g0g1.6g0g
Purjosipuli79g15kcal1.4g1.9g0.2g1.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2218g897kcal149.8g25.4g17g7.4g
Valittu annoskoko1109g448kcal74.9g12.7g8.5g3.7g
Annoskoko puolitettuna555g224kcal37.5g6.4g4.3g1.9g
Arvot/100g100g40kcal6.8g1.1g0.8g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=23770