Ranskalainen kalakeitto

1 kpl purjo
1 rlk oliiviöljyä (De Cecco)
1 kpl sipuli
8 dl vettä
1 dl paseerattua tomaattia (Pirkka)
1 sitruunan mehu
1 yksikyntinen valkosipuli (tai 3-4 kynttä)
1 tl suolaa
1 tl timjamia
musta/valkopippuri
300 g seitiä (Euroshopper)
1 prk simpukoita (Pirkka)
1 pss katkarapuja (Pirkka, pieni pussi)
1 ruukkutilli

Kuullota purjo ja sipuli oliiviöljyssä.

Lisää vesi, paseerattu tomaatti, sitruunamehu ja hienonnettu valkosipuli.

Mausta suolalla, timjamilla ja pippurilla.

Lisää seitikuutiot ja anna hautua n. 15 min. Lisää simpukat ja viimeiseksi katkaravut sekä tilli (älä enää keitä, katkaravut sitkistyvät).

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 493 grammaa

Hannat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Katkarapu pienet (pirkka)112g74kcal16.9g0g0.8g0g
Simpukoita, säilyke (pirkka) (150g)156g161kcal26.5g2.7g4.4g0g
Seitiä kuutioina187g172kcal35.6g0g1.9g0g
Tilli tuore10g2.5kcal0.4g0.1g0.1g0.2g
Valkosipuli, tuore, silputtu10g10kcal0.7g1.5g0.1g0.2g
Sitruunamehu, laimentamaton38g7.9kcal0.1g0.6g0g0g
Tomaatti paseerattu (Pirkka 500g)69g21kcal0.7g4.1g0.1g0.7g
Vesi500g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)62g17kcal0.8g3g0.1g1.1g
Oliiviöljy (de cecco)2g17kcal0g0g1.8g0g
Purjosipuli87g17kcal1.6g2.1g0.2g1.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2465g997kcal166.6g28.2g19g8g
Valittu annoskoko1232g498kcal83.3g14.1g9.5g4g
Annoskoko puolitettuna616g249kcal41.7g7.1g4.8g2g
Arvot/100g100g40kcal6.8g1.1g0.8g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=23770