Ranskalainen kalakeitto

1 kpl purjo
1 rlk oliiviöljyä (De Cecco)
1 kpl sipuli
8 dl vettä
1 dl paseerattua tomaattia (Pirkka)
1 sitruunan mehu
1 yksikyntinen valkosipuli (tai 3-4 kynttä)
1 tl suolaa
1 tl timjamia
musta/valkopippuri
300 g seitiä (Euroshopper)
1 prk simpukoita (Pirkka)
1 pss katkarapuja (Pirkka, pieni pussi)
1 ruukkutilli

Kuullota purjo ja sipuli oliiviöljyssä.

Lisää vesi, paseerattu tomaatti, sitruunamehu ja hienonnettu valkosipuli.

Mausta suolalla, timjamilla ja pippurilla.

Lisää seitikuutiot ja anna hautua n. 15 min. Lisää simpukat ja viimeiseksi katkaravut sekä tilli (älä enää keitä, katkaravut sitkistyvät).

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 493 grammaa

Hannat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Katkarapu pienet (pirkka)912g602kcal136.8g0g6.4g0g
Simpukoita, säilyke (pirkka) (150g)1267g1305kcal215.3g21.5g35.5g0g
Seitiä kuutioina1520g1399kcal288.8g0g15.2g0g
Tilli tuore77g20kcal2.8g0.8g0.6g1.6g
Valkosipuli, tuore, silputtu77g80kcal6.1g12.6g0.5g1.6g
Sitruunamehu, laimentamaton304g64kcal0.9g4.9g0g0.3g
Tomaatti paseerattu (Pirkka 500g)557g167kcal5.6g33.4g1.1g5.6g
Vesi4054g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)507g137kcal6.6g24.3g1g8.6g
Oliiviöljy (de cecco)16g135kcal0g0g14.8g0g
Purjosipuli709g135kcal12.8g17g1.4g14.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g8085kcal1351.4g229g153g65.2g
Valittu annoskoko10000g4042kcal675.7g114.5g76.5g32.6g
Annoskoko puolitettuna5000g2021kcal337.9g57.3g38.3g16.3g
Arvot/100g100g40kcal6.8g1.1g0.8g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=23770