Ranskalainen kalakeitto

1 kpl purjo
1 rlk oliiviöljyä (De Cecco)
1 kpl sipuli
8 dl vettä
1 dl paseerattua tomaattia (Pirkka)
1 sitruunan mehu
1 yksikyntinen valkosipuli (tai 3-4 kynttä)
1 tl suolaa
1 tl timjamia
musta/valkopippuri
300 g seitiä (Euroshopper)
1 prk simpukoita (Pirkka)
1 pss katkarapuja (Pirkka, pieni pussi)
1 ruukkutilli

Kuullota purjo ja sipuli oliiviöljyssä.

Lisää vesi, paseerattu tomaatti, sitruunamehu ja hienonnettu valkosipuli.

Mausta suolalla, timjamilla ja pippurilla.

Lisää seitikuutiot ja anna hautua n. 15 min. Lisää simpukat ja viimeiseksi katkaravut sekä tilli (älä enää keitä, katkaravut sitkistyvät).

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 493 grammaa

Hannat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Katkarapu pienet (pirkka)135g89kcal20.2g0g0.9g0g
Simpukoita, säilyke (pirkka) (150g)187g193kcal31.8g3.2g5.2g0g
Seitiä kuutioina225g207kcal42.7g0g2.2g0g
Tilli tuore11g3kcal0.4g0.1g0.1g0.2g
Valkosipuli, tuore, silputtu11g12kcal0.9g1.9g0.1g0.2g
Sitruunamehu, laimentamaton45g9kcal0.1g0.7g0g0g
Tomaatti paseerattu (Pirkka 500g)82g25kcal0.8g4.9g0.2g0.8g
Vesi600g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)75g20kcal1g3.6g0.1g1.3g
Oliiviöljy (de cecco)2.4g20kcal0g0g2.2g0g
Purjosipuli105g20kcal1.9g2.5g0.2g2.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2958g1195kcal199.6g33.8g22.4g9.4g
Valittu annoskoko1479g598kcal99.8g16.9g11.2g4.7g
Annoskoko puolitettuna740g299kcal49.9g8.5g5.6g2.4g
Arvot/100g100g40kcal6.7g1.1g0.8g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=23770