Ranskalainen kalakeitto

1 kpl purjo
1 rlk oliiviöljyä (De Cecco)
1 kpl sipuli
8 dl vettä
1 dl paseerattua tomaattia (Pirkka)
1 sitruunan mehu
1 yksikyntinen valkosipuli (tai 3-4 kynttä)
1 tl suolaa
1 tl timjamia
musta/valkopippuri
300 g seitiä (Euroshopper)
1 prk simpukoita (Pirkka)
1 pss katkarapuja (Pirkka, pieni pussi)
1 ruukkutilli

Kuullota purjo ja sipuli oliiviöljyssä.

Lisää vesi, paseerattu tomaatti, sitruunamehu ja hienonnettu valkosipuli.

Mausta suolalla, timjamilla ja pippurilla.

Lisää seitikuutiot ja anna hautua n. 15 min. Lisää simpukat ja viimeiseksi katkaravut sekä tilli (älä enää keitä, katkaravut sitkistyvät).

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 493 grammaa

Hannat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Katkarapu pienet (pirkka)225g148kcal33.7g0g1.6g0g
Simpukoita, säilyke (pirkka) (150g)312g322kcal53.1g5.3g8.7g0g
Seitiä kuutioina375g345kcal71.2g0g3.7g0g
Tilli tuore19g4.9kcal0.7g0.2g0.2g0.4g
Valkosipuli, tuore, silputtu19g20kcal1.5g3.1g0.1g0.4g
Sitruunamehu, laimentamaton75g16kcal0.2g1.2g0g0.1g
Tomaatti paseerattu (Pirkka 500g)137g41kcal1.4g8.2g0.3g1.4g
Vesi999g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)125g34kcal1.6g6g0.2g2.1g
Oliiviöljy (de cecco)4g33kcal0g0g3.7g0g
Purjosipuli175g33kcal3.1g4.2g0.3g3.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4930g1993kcal333g56.4g37.6g16.2g
Valittu annoskoko2465g996kcal166.5g28.2g18.8g8.1g
Annoskoko puolitettuna1233g498kcal83.3g14.1g9.4g4.1g
Arvot/100g100g40kcal6.8g1.1g0.8g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=23770