Ranskalainen kalakeitto

1 kpl purjo
1 rlk oliiviöljyä (De Cecco)
1 kpl sipuli
8 dl vettä
1 dl paseerattua tomaattia (Pirkka)
1 sitruunan mehu
1 yksikyntinen valkosipuli (tai 3-4 kynttä)
1 tl suolaa
1 tl timjamia
musta/valkopippuri
300 g seitiä (Euroshopper)
1 prk simpukoita (Pirkka)
1 pss katkarapuja (Pirkka, pieni pussi)
1 ruukkutilli

Kuullota purjo ja sipuli oliiviöljyssä.

Lisää vesi, paseerattu tomaatti, sitruunamehu ja hienonnettu valkosipuli.

Mausta suolalla, timjamilla ja pippurilla.

Lisää seitikuutiot ja anna hautua n. 15 min. Lisää simpukat ja viimeiseksi katkaravut sekä tilli (älä enää keitä, katkaravut sitkistyvät).

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 493 grammaa

Hannat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Katkarapu pienet (pirkka)28g19kcal4.2g0g0.2g0g
Simpukoita, säilyke (pirkka) (150g)39g40kcal6.6g0.7g1.1g0g
Seitiä kuutioina47g43kcal8.9g0g0.5g0g
Tilli tuore2.4g0.6kcal0.1g0g0g0g
Valkosipuli, tuore, silputtu2.4g2.5kcal0.2g0.4g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton9g2kcal0g0.1g0g0g
Tomaatti paseerattu (Pirkka 500g)17g5.2kcal0.2g1g0g0.2g
Vesi125g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)16g4.2kcal0.2g0.7g0g0.3g
Oliiviöljy (de cecco)0.5g4.1kcal0g0g0.5g0g
Purjosipuli22g4.2kcal0.4g0.5g0g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana616g249kcal41.6g6.8g4.6g2g
Valittu annoskoko308g125kcal20.8g3.4g2.3g1g
Annoskoko puolitettuna154g62kcal10.4g1.7g1.2g0.5g
Arvot/100g100g40kcal6.7g1.1g0.7g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=23770