Ranskalainen kalakeitto

1 kpl purjo
1 rlk oliiviöljyä (De Cecco)
1 kpl sipuli
8 dl vettä
1 dl paseerattua tomaattia (Pirkka)
1 sitruunan mehu
1 yksikyntinen valkosipuli (tai 3-4 kynttä)
1 tl suolaa
1 tl timjamia
musta/valkopippuri
300 g seitiä (Euroshopper)
1 prk simpukoita (Pirkka)
1 pss katkarapuja (Pirkka, pieni pussi)
1 ruukkutilli

Kuullota purjo ja sipuli oliiviöljyssä.

Lisää vesi, paseerattu tomaatti, sitruunamehu ja hienonnettu valkosipuli.

Mausta suolalla, timjamilla ja pippurilla.

Lisää seitikuutiot ja anna hautua n. 15 min. Lisää simpukat ja viimeiseksi katkaravut sekä tilli (älä enää keitä, katkaravut sitkistyvät).

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 493 grammaa

Hannat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Katkarapu pienet (pirkka)34g22kcal5.1g0g0.2g0g
Simpukoita, säilyke (pirkka) (150g)47g48kcal8g0.8g1.3g0g
Seitiä kuutioina56g52kcal10.7g0g0.6g0g
Tilli tuore2.8g0.7kcal0.1g0g0g0.1g
Valkosipuli, tuore, silputtu2.8g3kcal0.2g0.5g0g0.1g
Sitruunamehu, laimentamaton11g2.4kcal0g0.2g0g0g
Tomaatti paseerattu (Pirkka 500g)21g6.2kcal0.2g1.2g0g0.2g
Vesi150g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)19g5.1kcal0.2g0.9g0g0.3g
Oliiviöljy (de cecco)0.6g5kcal0g0g0.5g0g
Purjosipuli26g5kcal0.5g0.6g0.1g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana739g299kcal50g8.4g5.4g2.6g
Valittu annoskoko370g150kcal25g4.2g2.7g1.3g
Annoskoko puolitettuna185g75kcal12.5g2.1g1.4g0.7g
Arvot/100g100g41kcal6.8g1.1g0.7g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=23770