Ranskalainen kalakeitto

1 kpl purjo
1 rlk oliiviöljyä (De Cecco)
1 kpl sipuli
8 dl vettä
1 dl paseerattua tomaattia (Pirkka)
1 sitruunan mehu
1 yksikyntinen valkosipuli (tai 3-4 kynttä)
1 tl suolaa
1 tl timjamia
musta/valkopippuri
300 g seitiä (Euroshopper)
1 prk simpukoita (Pirkka)
1 pss katkarapuja (Pirkka, pieni pussi)
1 ruukkutilli

Kuullota purjo ja sipuli oliiviöljyssä.

Lisää vesi, paseerattu tomaatti, sitruunamehu ja hienonnettu valkosipuli.

Mausta suolalla, timjamilla ja pippurilla.

Lisää seitikuutiot ja anna hautua n. 15 min. Lisää simpukat ja viimeiseksi katkaravut sekä tilli (älä enää keitä, katkaravut sitkistyvät).

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 493 grammaa

Hannat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Katkarapu pienet (pirkka)360g238kcal54g0g2.5g0g
Simpukoita, säilyke (pirkka) (150g)500g515kcal85g8.5g14g0g
Seitiä kuutioina600g552kcal114g0g6g0g
Tilli tuore30g7.9kcal1.1g0.3g0.2g0.6g
Valkosipuli, tuore, silputtu30g32kcal2.4g5g0.2g0.6g
Sitruunamehu, laimentamaton120g25kcal0.4g1.9g0g0.1g
Tomaatti paseerattu (Pirkka 500g)220g66kcal2.2g13.2g0.4g2.2g
Vesi1600g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)200g54kcal2.6g9.6g0.4g3.4g
Oliiviöljy (de cecco)6.4g53kcal0g0g5.9g0g
Purjosipuli280g53kcal5g6.7g0.6g5.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7894g3191kcal533.4g90.4g60.4g25.6g
Valittu annoskoko3947g1596kcal266.7g45.2g30.2g12.8g
Annoskoko puolitettuna1974g798kcal133.4g22.6g15.1g6.4g
Arvot/100g100g40kcal6.8g1.1g0.8g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=23770