Ranskalainen kalakeitto

1 kpl purjo
1 rlk oliiviöljyä (De Cecco)
1 kpl sipuli
8 dl vettä
1 dl paseerattua tomaattia (Pirkka)
1 sitruunan mehu
1 yksikyntinen valkosipuli (tai 3-4 kynttä)
1 tl suolaa
1 tl timjamia
musta/valkopippuri
300 g seitiä (Euroshopper)
1 prk simpukoita (Pirkka)
1 pss katkarapuja (Pirkka, pieni pussi)
1 ruukkutilli

Kuullota purjo ja sipuli oliiviöljyssä.

Lisää vesi, paseerattu tomaatti, sitruunamehu ja hienonnettu valkosipuli.

Mausta suolalla, timjamilla ja pippurilla.

Lisää seitikuutiot ja anna hautua n. 15 min. Lisää simpukat ja viimeiseksi katkaravut sekä tilli (älä enää keitä, katkaravut sitkistyvät).

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 493 grammaa

Hannat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Katkarapu pienet (pirkka)450g297kcal67.4g0g3.1g0g
Simpukoita, säilyke (pirkka) (150g)625g643kcal106.2g10.6g17.5g0g
Seitiä kuutioina749g689kcal142.4g0g7.5g0g
Tilli tuore38g10kcal1.4g0.4g0.3g0.8g
Valkosipuli, tuore, silputtu38g40kcal3g6.2g0.2g0.8g
Sitruunamehu, laimentamaton150g32kcal0.4g2.4g0g0.1g
Tomaatti paseerattu (Pirkka 500g)275g82kcal2.7g16.5g0.5g2.7g
Vesi1998g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)250g67kcal3.2g12g0.5g4.2g
Oliiviöljy (de cecco)8g66kcal0g0g7.3g0g
Purjosipuli350g66kcal6.3g8.4g0.7g7.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9860g3986kcal666g113g75.2g31.8g
Valittu annoskoko4930g1993kcal333g56.5g37.6g15.9g
Annoskoko puolitettuna2465g996kcal166.5g28.3g18.8g8g
Arvot/100g100g40kcal6.8g1.1g0.8g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=23770