Ranskalainen kalakeitto

1 kpl purjo
1 rlk oliiviöljyä (De Cecco)
1 kpl sipuli
8 dl vettä
1 dl paseerattua tomaattia (Pirkka)
1 sitruunan mehu
1 yksikyntinen valkosipuli (tai 3-4 kynttä)
1 tl suolaa
1 tl timjamia
musta/valkopippuri
300 g seitiä (Euroshopper)
1 prk simpukoita (Pirkka)
1 pss katkarapuja (Pirkka, pieni pussi)
1 ruukkutilli

Kuullota purjo ja sipuli oliiviöljyssä.

Lisää vesi, paseerattu tomaatti, sitruunamehu ja hienonnettu valkosipuli.

Mausta suolalla, timjamilla ja pippurilla.

Lisää seitikuutiot ja anna hautua n. 15 min. Lisää simpukat ja viimeiseksi katkaravut sekä tilli (älä enää keitä, katkaravut sitkistyvät).

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 493 grammaa

Hannat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Katkarapu pienet (pirkka)456g301kcal68.4g0g3.2g0g
Simpukoita, säilyke (pirkka) (150g)633g652kcal107.7g10.8g17.7g0g
Seitiä kuutioina760g699kcal144.4g0g7.6g0g
Tilli tuore39g10kcal1.4g0.4g0.3g0.8g
Valkosipuli, tuore, silputtu39g40kcal3g6.3g0.2g0.8g
Sitruunamehu, laimentamaton152g32kcal0.5g2.4g0g0.2g
Tomaatti paseerattu (Pirkka 500g)279g84kcal2.8g16.7g0.6g2.8g
Vesi2027g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)253g68kcal3.3g12.2g0.5g4.3g
Oliiviöljy (de cecco)8.1g67kcal0g0g7.4g0g
Purjosipuli355g67kcal6.4g8.5g0.7g7.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g4042kcal675.8g114.6g76.4g32.6g
Valittu annoskoko5000g2021kcal337.9g57.3g38.2g16.3g
Annoskoko puolitettuna2500g1011kcal169g28.7g19.1g8.2g
Arvot/100g100g40kcal6.8g1.1g0.8g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=23770