Ranskalainen kalakeitto

1 kpl purjo
1 rlk oliiviöljyä (De Cecco)
1 kpl sipuli
8 dl vettä
1 dl paseerattua tomaattia (Pirkka)
1 sitruunan mehu
1 yksikyntinen valkosipuli (tai 3-4 kynttä)
1 tl suolaa
1 tl timjamia
musta/valkopippuri
300 g seitiä (Euroshopper)
1 prk simpukoita (Pirkka)
1 pss katkarapuja (Pirkka, pieni pussi)
1 ruukkutilli

Kuullota purjo ja sipuli oliiviöljyssä.

Lisää vesi, paseerattu tomaatti, sitruunamehu ja hienonnettu valkosipuli.

Mausta suolalla, timjamilla ja pippurilla.

Lisää seitikuutiot ja anna hautua n. 15 min. Lisää simpukat ja viimeiseksi katkaravut sekä tilli (älä enää keitä, katkaravut sitkistyvät).

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 493 grammaa

Hannat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Katkarapu pienet (pirkka)51g33kcal7.6g0g0.4g0g
Simpukoita, säilyke (pirkka) (150g)70g72kcal11.9g1.2g2g0g
Seitiä kuutioina84g78kcal16g0g0.8g0g
Tilli tuore4.3g1.1kcal0.2g0g0g0.1g
Valkosipuli, tuore, silputtu4.3g4.4kcal0.3g0.7g0g0.1g
Sitruunamehu, laimentamaton17g3.5kcal0.1g0.3g0g0g
Tomaatti paseerattu (Pirkka 500g)31g9kcal0.3g1.9g0.1g0.3g
Vesi225g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)28g7.6kcal0.4g1.3g0.1g0.5g
Oliiviöljy (de cecco)0.9g7.5kcal0g0g0.8g0g
Purjosipuli39g7.5kcal0.7g0.9g0.1g0.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1109g449kcal75g12.6g8.6g3.6g
Valittu annoskoko555g224kcal37.5g6.3g4.3g1.8g
Annoskoko puolitettuna277g112kcal18.8g3.2g2.2g0.9g
Arvot/100g100g40kcal6.8g1.1g0.8g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=23770