Ranskalainen kalakeitto

1 kpl purjo
1 rlk oliiviöljyä (De Cecco)
1 kpl sipuli
8 dl vettä
1 dl paseerattua tomaattia (Pirkka)
1 sitruunan mehu
1 yksikyntinen valkosipuli (tai 3-4 kynttä)
1 tl suolaa
1 tl timjamia
musta/valkopippuri
300 g seitiä (Euroshopper)
1 prk simpukoita (Pirkka)
1 pss katkarapuja (Pirkka, pieni pussi)
1 ruukkutilli

Kuullota purjo ja sipuli oliiviöljyssä.

Lisää vesi, paseerattu tomaatti, sitruunamehu ja hienonnettu valkosipuli.

Mausta suolalla, timjamilla ja pippurilla.

Lisää seitikuutiot ja anna hautua n. 15 min. Lisää simpukat ja viimeiseksi katkaravut sekä tilli (älä enää keitä, katkaravut sitkistyvät).

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 493 grammaa

Hannat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Katkarapu pienet (pirkka)899g594kcal134.9g0g6.3g0g
Simpukoita, säilyke (pirkka) (150g)1249g1287kcal212.3g21.2g35g0g
Seitiä kuutioina1499g1379kcal284.8g0g15g0g
Tilli tuore76g20kcal2.8g0.8g0.6g1.6g
Valkosipuli, tuore, silputtu76g79kcal6g12.4g0.5g1.6g
Sitruunamehu, laimentamaton300g63kcal0.9g4.8g0g0.3g
Tomaatti paseerattu (Pirkka 500g)550g165kcal5.5g33g1.1g5.5g
Vesi3997g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)500g135kcal6.5g24g1g8.5g
Oliiviöljy (de cecco)16g133kcal0g0g14.6g0g
Purjosipuli699g133kcal12.6g16.8g1.4g14.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana19720g7972kcal1332.6g226g151g64.4g
Valittu annoskoko9860g3986kcal666.3g113g75.5g32.2g
Annoskoko puolitettuna4930g1993kcal333.2g56.5g37.8g16.1g
Arvot/100g100g40kcal6.8g1.1g0.8g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=23770