Intialainen linssimuhennos

Huuhdo linssit ja keitä ne vedessä pehmeiksi.

Älä lisää suolaa veteen etteivät linssit kovetu.

Pilko pieni sipuli keitinveteen.

Punertaville linsseille riittää noin 20-25 minuutin keittäminen.

Hienonna sipuli ja valkosipuli.

Kuullota niitä öljyssä tai kirkastetussa voissa.

Lisää mausteet ja karrijauhe.

Kuullota vielä 3-4 minuuttia.

Mausta ruokalusikallisella tomaattipyreetä.

Lisää keitetyt linssit.

Lisää tarvittaessa myös hieman vettä.

Tarkista suola ja purista hieman sitruunamehua mausteeksi.

Tarjoa keitetyn basmatiriisin kera.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 240 grammaa

Army
AineksetMääräEnergiaPHRK
Linssit, punaiset, kuivattuna (Gogreen), annos 100g499g1623kcal119.8g244.7g5g59.9g
Sipuli (kuorittu)67g18kcal0.9g3.2g0.1g1.1g
Sipuli (kuorittu)67g18kcal0.9g3.2g0.1g1.1g
Valkosipuli 33g36kcal2.6g5.4g0.2g0.7g
Chili paprika punainen50g20kcal1g4.5g0g0g
Curryjauhe (-), annos 5g25g81kcal2.5g12.5g2.5g2.5g
Kardemumma, annos 2g3.3g10kcal0.4g2.3g0.2g0.9g
Neilikka, annos 4g6.7g24kcal0.2g5.3g0.2g0g
Kanelitanko (Söderman), annos 11g25g151kcal1.7g14.5g8.7g0g
Tomaattipyree (Rainbow), annos 70g58g43kcal2.6g7.5g0.1g0g
Kookosöljy kylmäpuristettu (Biona organic), annos 5g33g285kcal0g0g33.3g0g
Vesi, vesijohtovesi 333g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2400g4619kcal265.2g606.2g100.8g132.4g
Valittu annoskoko1200g2310kcal132.6g303.1g50.4g66.2g
Annoskoko puolitettuna600g1155kcal66.3g151.6g25.2g33.1g
Arvot/100g100g192kcal11g25.3g4.2g5.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=238830