Intialainen linssimuhennos

Huuhdo linssit ja keitä ne vedessä pehmeiksi.

Älä lisää suolaa veteen etteivät linssit kovetu.

Pilko pieni sipuli keitinveteen.

Punertaville linsseille riittää noin 20-25 minuutin keittäminen.

Hienonna sipuli ja valkosipuli.

Kuullota niitä öljyssä tai kirkastetussa voissa.

Lisää mausteet ja karrijauhe.

Kuullota vielä 3-4 minuuttia.

Mausta ruokalusikallisella tomaattipyreetä.

Lisää keitetyt linssit.

Lisää tarvittaessa myös hieman vettä.

Tarkista suola ja purista hieman sitruunamehua mausteeksi.

Tarjoa keitetyn basmatiriisin kera.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 240 grammaa

Army
AineksetMääräEnergiaPHRK
Linssit, punaiset, kuivattuna (Gogreen), annos 100g600g1950kcal144g294g6g72g
Sipuli (kuorittu)80g22kcal1g3.8g0.2g1.4g
Sipuli (kuorittu)80g22kcal1g3.8g0.2g1.4g
Valkosipuli 40g43kcal3.2g6.5g0.2g0.8g
Chili paprika punainen60g24kcal1.2g5.4g0g0g
Curryjauhe (-), annos 5g30g98kcal3g15g3g3g
Kardemumma, annos 2g4g12kcal0.4g2.7g0.3g1.1g
Neilikka, annos 4g8g29kcal0.3g6.4g0.3g0g
Kanelitanko (Söderman), annos 11g30g181kcal2g17.5g10.5g0g
Tomaattipyree (Rainbow), annos 70g70g52kcal3.2g9g0.1g0g
Kookosöljy kylmäpuristettu (Biona organic), annos 5g40g343kcal0g0g40g0g
Vesi, vesijohtovesi 400g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2884g5551kcal318.6g728.2g121.6g159.4g
Valittu annoskoko1442g2775kcal159.3g364.1g60.8g79.7g
Annoskoko puolitettuna721g1388kcal79.7g182.1g30.4g39.9g
Arvot/100g100g193kcal11g25.2g4.2g5.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=238830