Intialainen linssimuhennos

Huuhdo linssit ja keitä ne vedessä pehmeiksi.

Älä lisää suolaa veteen etteivät linssit kovetu.

Pilko pieni sipuli keitinveteen.

Punertaville linsseille riittää noin 20-25 minuutin keittäminen.

Hienonna sipuli ja valkosipuli.

Kuullota niitä öljyssä tai kirkastetussa voissa.

Lisää mausteet ja karrijauhe.

Kuullota vielä 3-4 minuuttia.

Mausta ruokalusikallisella tomaattipyreetä.

Lisää keitetyt linssit.

Lisää tarvittaessa myös hieman vettä.

Tarkista suola ja purista hieman sitruunamehua mausteeksi.

Tarjoa keitetyn basmatiriisin kera.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 240 grammaa

Army
AineksetMääräEnergiaPHRK
Linssit, punaiset, kuivattuna (Gogreen), annos 100g699g2272kcal167.8g342.5g7g83.9g
Sipuli (kuorittu)93g25kcal1.2g4.5g0.2g1.6g
Sipuli (kuorittu)93g25kcal1.2g4.5g0.2g1.6g
Valkosipuli 47g51kcal3.7g7.6g0.3g1g
Chili paprika punainen70g28kcal1.4g6.3g0g0g
Curryjauhe (-), annos 5g35g114kcal3.5g17.5g3.5g3.5g
Kardemumma, annos 2g4.7g15kcal0.5g3.2g0.3g1.3g
Neilikka, annos 4g9g34kcal0.3g7.4g0.3g0g
Kanelitanko (Söderman), annos 11g35g211kcal2.4g20.3g12.2g0g
Tomaattipyree (Rainbow), annos 70g82g60kcal3.7g10.5g0.2g0g
Kookosöljy kylmäpuristettu (Biona organic), annos 5g47g399kcal0g0g46.6g0g
Vesi, vesijohtovesi 466g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3360g6467kcal371.4g848.6g141.6g185.8g
Valittu annoskoko1680g3234kcal185.7g424.3g70.8g92.9g
Annoskoko puolitettuna840g1617kcal92.9g212.2g35.4g46.5g
Arvot/100g100g193kcal11.1g25.3g4.2g5.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=238830