Intialainen linssimuhennos

Huuhdo linssit ja keitä ne vedessä pehmeiksi.

Älä lisää suolaa veteen etteivät linssit kovetu.

Pilko pieni sipuli keitinveteen.

Punertaville linsseille riittää noin 20-25 minuutin keittäminen.

Hienonna sipuli ja valkosipuli.

Kuullota niitä öljyssä tai kirkastetussa voissa.

Lisää mausteet ja karrijauhe.

Kuullota vielä 3-4 minuuttia.

Mausta ruokalusikallisella tomaattipyreetä.

Lisää keitetyt linssit.

Lisää tarvittaessa myös hieman vettä.

Tarkista suola ja purista hieman sitruunamehua mausteeksi.

Tarjoa keitetyn basmatiriisin kera.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 240 grammaa

Army
AineksetMääräEnergiaPHRK
Linssit, punaiset, kuivattuna (Gogreen), annos 100g799g2596kcal191.7g391.5g8g95.9g
Sipuli (kuorittu)107g29kcal1.4g5.1g0.2g1.8g
Sipuli (kuorittu)107g29kcal1.4g5.1g0.2g1.8g
Valkosipuli 53g58kcal4.2g8.7g0.3g1.1g
Chili paprika punainen80g32kcal1.6g7.2g0g0g
Curryjauhe (-), annos 5g40g130kcal4g20g4g4g
Kardemumma, annos 2g5.3g17kcal0.6g3.6g0.4g1.5g
Neilikka, annos 4g11g39kcal0.4g8.5g0.4g0g
Kanelitanko (Söderman), annos 11g40g241kcal2.7g23.2g14g0g
Tomaattipyree (Rainbow), annos 70g93g69kcal4.2g12g0.2g0g
Kookosöljy kylmäpuristettu (Biona organic), annos 5g53g456kcal0g0g53.3g0g
Vesi, vesijohtovesi 533g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3840g7391kcal424.4g969.8g162g212.2g
Valittu annoskoko1920g3696kcal212.2g484.9g81g106.1g
Annoskoko puolitettuna960g1848kcal106.1g242.5g40.5g53.1g
Arvot/100g100g193kcal11.1g25.3g4.2g5.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=238830