Intialainen linssimuhennos

Huuhdo linssit ja keitä ne vedessä pehmeiksi.

Älä lisää suolaa veteen etteivät linssit kovetu.

Pilko pieni sipuli keitinveteen.

Punertaville linsseille riittää noin 20-25 minuutin keittäminen.

Hienonna sipuli ja valkosipuli.

Kuullota niitä öljyssä tai kirkastetussa voissa.

Lisää mausteet ja karrijauhe.

Kuullota vielä 3-4 minuuttia.

Mausta ruokalusikallisella tomaattipyreetä.

Lisää keitetyt linssit.

Lisää tarvittaessa myös hieman vettä.

Tarkista suola ja purista hieman sitruunamehua mausteeksi.

Tarjoa keitetyn basmatiriisin kera.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 240 grammaa

Army
AineksetMääräEnergiaPHRK
Linssit, punaiset, kuivattuna (Gogreen), annos 100g899g2921kcal215.7g440.4g9g107.9g
Sipuli (kuorittu)120g32kcal1.6g5.8g0.2g2g
Sipuli (kuorittu)120g32kcal1.6g5.8g0.2g2g
Valkosipuli 60g65kcal4.7g9.8g0.4g1.3g
Chili paprika punainen90g36kcal1.8g8.1g0g0g
Curryjauhe (-), annos 5g45g146kcal4.5g22.5g4.5g4.5g
Kardemumma, annos 2g6g19kcal0.7g4.1g0.4g1.7g
Neilikka, annos 4g12g44kcal0.4g9.5g0.4g0g
Kanelitanko (Söderman), annos 11g45g271kcal3.1g26.2g15.7g0g
Tomaattipyree (Rainbow), annos 70g105g78kcal4.7g13.5g0.2g0g
Kookosöljy kylmäpuristettu (Biona organic), annos 5g60g514kcal0g0g59.9g0g
Vesi, vesijohtovesi 599g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4320g8315kcal477.6g1091.4g181.8g238.8g
Valittu annoskoko2160g4157kcal238.8g545.7g90.9g119.4g
Annoskoko puolitettuna1080g2079kcal119.4g272.9g45.5g59.7g
Arvot/100g100g193kcal11.1g25.3g4.2g5.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=238830