Intialainen linssimuhennos

Huuhdo linssit ja keitä ne vedessä pehmeiksi.

Älä lisää suolaa veteen etteivät linssit kovetu.

Pilko pieni sipuli keitinveteen.

Punertaville linsseille riittää noin 20-25 minuutin keittäminen.

Hienonna sipuli ja valkosipuli.

Kuullota niitä öljyssä tai kirkastetussa voissa.

Lisää mausteet ja karrijauhe.

Kuullota vielä 3-4 minuuttia.

Mausta ruokalusikallisella tomaattipyreetä.

Lisää keitetyt linssit.

Lisää tarvittaessa myös hieman vettä.

Tarkista suola ja purista hieman sitruunamehua mausteeksi.

Tarjoa keitetyn basmatiriisin kera.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 240 grammaa

Army
AineksetMääräEnergiaPHRK
Linssit, punaiset, kuivattuna (Gogreen), annos 100g100g325kcal24g48.9g1g12g
Sipuli (kuorittu)13g3.6kcal0.2g0.6g0g0.2g
Sipuli (kuorittu)13g3.6kcal0.2g0.6g0g0.2g
Valkosipuli 6.7g7.2kcal0.5g1.1g0g0.1g
Chili paprika punainen10g4kcal0.2g0.9g0g0g
Curryjauhe (-), annos 5g5g16kcal0.5g2.5g0.5g0.5g
Kardemumma, annos 2g0.7g2.1kcal0.1g0.5g0g0.2g
Neilikka, annos 4g1.3g4.8kcal0g1.1g0g0g
Kanelitanko (Söderman), annos 11g5g30kcal0.3g2.9g1.7g0g
Tomaattipyree (Rainbow), annos 70g12g8.6kcal0.5g1.5g0g0g
Kookosöljy kylmäpuristettu (Biona organic), annos 5g6.7g57kcal0g0g6.7g0g
Vesi, vesijohtovesi 67g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana480g924kcal53g121.2g19.8g26.4g
Valittu annoskoko240g462kcal26.5g60.6g9.9g13.2g
Annoskoko puolitettuna120g231kcal13.3g30.3g5g6.6g
Arvot/100g100g192kcal11g25.2g4.1g5.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=238830