Intialainen linssimuhennos

Huuhdo linssit ja keitä ne vedessä pehmeiksi.

Älä lisää suolaa veteen etteivät linssit kovetu.

Pilko pieni sipuli keitinveteen.

Punertaville linsseille riittää noin 20-25 minuutin keittäminen.

Hienonna sipuli ja valkosipuli.

Kuullota niitä öljyssä tai kirkastetussa voissa.

Lisää mausteet ja karrijauhe.

Kuullota vielä 3-4 minuuttia.

Mausta ruokalusikallisella tomaattipyreetä.

Lisää keitetyt linssit.

Lisää tarvittaessa myös hieman vettä.

Tarkista suola ja purista hieman sitruunamehua mausteeksi.

Tarjoa keitetyn basmatiriisin kera.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 240 grammaa

Army
AineksetMääräEnergiaPHRK
Linssit, punaiset, kuivattuna (Gogreen), annos 100g999g3246kcal239.7g489.3g10g119.8g
Sipuli (kuorittu)133g36kcal1.7g6.4g0.3g2.3g
Sipuli (kuorittu)133g36kcal1.7g6.4g0.3g2.3g
Valkosipuli 67g72kcal5.3g10.9g0.4g1.4g
Chili paprika punainen100g40kcal2g9g0g0g
Curryjauhe (-), annos 5g50g162kcal5g25g5g5g
Kardemumma, annos 2g6.7g21kcal0.7g4.5g0.5g1.9g
Neilikka, annos 4g13g49kcal0.5g10.6g0.5g0g
Kanelitanko (Söderman), annos 11g50g302kcal3.4g29.1g17.5g0g
Tomaattipyree (Rainbow), annos 70g117g86kcal5.2g15g0.2g0g
Kookosöljy kylmäpuristettu (Biona organic), annos 5g67g571kcal0g0g66.6g0g
Vesi, vesijohtovesi 666g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4800g9239kcal530.4g1212.4g202.6g265.4g
Valittu annoskoko2400g4619kcal265.2g606.2g101.3g132.7g
Annoskoko puolitettuna1200g2310kcal132.6g303.1g50.7g66.4g
Arvot/100g100g193kcal11.1g25.3g4.2g5.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=238830