Intialainen linssimuhennos

Huuhdo linssit ja keitä ne vedessä pehmeiksi.

Älä lisää suolaa veteen etteivät linssit kovetu.

Pilko pieni sipuli keitinveteen.

Punertaville linsseille riittää noin 20-25 minuutin keittäminen.

Hienonna sipuli ja valkosipuli.

Kuullota niitä öljyssä tai kirkastetussa voissa.

Lisää mausteet ja karrijauhe.

Kuullota vielä 3-4 minuuttia.

Mausta ruokalusikallisella tomaattipyreetä.

Lisää keitetyt linssit.

Lisää tarvittaessa myös hieman vettä.

Tarkista suola ja purista hieman sitruunamehua mausteeksi.

Tarjoa keitetyn basmatiriisin kera.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 240 grammaa

Army
AineksetMääräEnergiaPHRK
Linssit, punaiset, kuivattuna (Gogreen), annos 100g150g488kcal36g73.5g1.5g18g
Sipuli (kuorittu)20g5.4kcal0.3g1g0g0.3g
Sipuli (kuorittu)20g5.4kcal0.3g1g0g0.3g
Valkosipuli 10g11kcal0.8g1.6g0.1g0.2g
Chili paprika punainen15g6kcal0.3g1.4g0g0g
Curryjauhe (-), annos 5g7.5g24kcal0.7g3.7g0.7g0.7g
Kardemumma, annos 2g1g3.1kcal0.1g0.7g0.1g0.3g
Neilikka, annos 4g2g7.3kcal0.1g1.6g0.1g0g
Kanelitanko (Söderman), annos 11g7.5g45kcal0.5g4.4g2.6g0g
Tomaattipyree (Rainbow), annos 70g18g13kcal0.8g2.3g0g0g
Kookosöljy kylmäpuristettu (Biona organic), annos 5g10g86kcal0g0g10g0g
Vesi, vesijohtovesi 100g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana721g1388kcal79.8g182.4g30.2g39.6g
Valittu annoskoko361g694kcal39.9g91.2g15.1g19.8g
Annoskoko puolitettuna180g347kcal20g45.6g7.6g9.9g
Arvot/100g100g193kcal11.1g25.3g4.2g5.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=238830