Intialainen linssimuhennos

Huuhdo linssit ja keitä ne vedessä pehmeiksi.

Älä lisää suolaa veteen etteivät linssit kovetu.

Pilko pieni sipuli keitinveteen.

Punertaville linsseille riittää noin 20-25 minuutin keittäminen.

Hienonna sipuli ja valkosipuli.

Kuullota niitä öljyssä tai kirkastetussa voissa.

Lisää mausteet ja karrijauhe.

Kuullota vielä 3-4 minuuttia.

Mausta ruokalusikallisella tomaattipyreetä.

Lisää keitetyt linssit.

Lisää tarvittaessa myös hieman vettä.

Tarkista suola ja purista hieman sitruunamehua mausteeksi.

Tarjoa keitetyn basmatiriisin kera.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 240 grammaa

Army
AineksetMääräEnergiaPHRK
Linssit, punaiset, kuivattuna (Gogreen), annos 100g200g649kcal47.9g97.9g2g24g
Sipuli (kuorittu)27g7.2kcal0.3g1.3g0.1g0.5g
Sipuli (kuorittu)27g7.2kcal0.3g1.3g0.1g0.5g
Valkosipuli 13g14kcal1.1g2.2g0.1g0.3g
Chili paprika punainen20g8kcal0.4g1.8g0g0g
Curryjauhe (-), annos 5g10g33kcal1g5g1g1g
Kardemumma, annos 2g1.3g4.1kcal0.1g0.9g0.1g0.4g
Neilikka, annos 4g2.7g10kcal0.1g2.1g0.1g0g
Kanelitanko (Söderman), annos 11g10g60kcal0.7g5.8g3.5g0g
Tomaattipyree (Rainbow), annos 70g23g17kcal1g3g0g0g
Kookosöljy kylmäpuristettu (Biona organic), annos 5g13g114kcal0g0g13.3g0g
Vesi, vesijohtovesi 133g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana960g1848kcal105.8g242.6g40.6g53.4g
Valittu annoskoko480g924kcal52.9g121.3g20.3g26.7g
Annoskoko puolitettuna240g462kcal26.5g60.7g10.2g13.4g
Arvot/100g100g193kcal11g25.3g4.2g5.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=238830