Intialainen linssimuhennos

Huuhdo linssit ja keitä ne vedessä pehmeiksi.

Älä lisää suolaa veteen etteivät linssit kovetu.

Pilko pieni sipuli keitinveteen.

Punertaville linsseille riittää noin 20-25 minuutin keittäminen.

Hienonna sipuli ja valkosipuli.

Kuullota niitä öljyssä tai kirkastetussa voissa.

Lisää mausteet ja karrijauhe.

Kuullota vielä 3-4 minuuttia.

Mausta ruokalusikallisella tomaattipyreetä.

Lisää keitetyt linssit.

Lisää tarvittaessa myös hieman vettä.

Tarkista suola ja purista hieman sitruunamehua mausteeksi.

Tarjoa keitetyn basmatiriisin kera.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 240 grammaa

Army
AineksetMääräEnergiaPHRK
Linssit, punaiset, kuivattuna (Gogreen), annos 100g300g974kcal71.9g146.8g3g36g
Sipuli (kuorittu)40g11kcal0.5g1.9g0.1g0.7g
Sipuli (kuorittu)40g11kcal0.5g1.9g0.1g0.7g
Valkosipuli 20g22kcal1.6g3.3g0.1g0.4g
Chili paprika punainen30g12kcal0.6g2.7g0g0g
Curryjauhe (-), annos 5g15g49kcal1.5g7.5g1.5g1.5g
Kardemumma, annos 2g2g6.2kcal0.2g1.4g0.1g0.6g
Neilikka, annos 4g4g15kcal0.1g3.2g0.1g0g
Kanelitanko (Söderman), annos 11g15g91kcal1g8.7g5.2g0g
Tomaattipyree (Rainbow), annos 70g35g26kcal1.6g4.5g0.1g0g
Kookosöljy kylmäpuristettu (Biona organic), annos 5g20g171kcal0g0g20g0g
Vesi, vesijohtovesi 200g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1440g2772kcal159g363.8g60.6g79.8g
Valittu annoskoko720g1386kcal79.5g181.9g30.3g39.9g
Annoskoko puolitettuna360g693kcal39.8g91g15.2g20g
Arvot/100g100g192kcal11g25.3g4.2g5.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=238830