Intialainen linssimuhennos

Huuhdo linssit ja keitä ne vedessä pehmeiksi.

Älä lisää suolaa veteen etteivät linssit kovetu.

Pilko pieni sipuli keitinveteen.

Punertaville linsseille riittää noin 20-25 minuutin keittäminen.

Hienonna sipuli ja valkosipuli.

Kuullota niitä öljyssä tai kirkastetussa voissa.

Lisää mausteet ja karrijauhe.

Kuullota vielä 3-4 minuuttia.

Mausta ruokalusikallisella tomaattipyreetä.

Lisää keitetyt linssit.

Lisää tarvittaessa myös hieman vettä.

Tarkista suola ja purista hieman sitruunamehua mausteeksi.

Tarjoa keitetyn basmatiriisin kera.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 240 grammaa

Army
AineksetMääräEnergiaPHRK
Linssit, punaiset, kuivattuna (Gogreen), annos 100g399g1298kcal95.9g195.7g4g47.9g
Sipuli (kuorittu)53g14kcal0.7g2.6g0.1g0.9g
Sipuli (kuorittu)53g14kcal0.7g2.6g0.1g0.9g
Valkosipuli 27g29kcal2.1g4.3g0.2g0.6g
Chili paprika punainen40g16kcal0.8g3.6g0g0g
Curryjauhe (-), annos 5g20g65kcal2g10g2g2g
Kardemumma, annos 2g2.7g8.3kcal0.3g1.8g0.2g0.7g
Neilikka, annos 4g5.3g19kcal0.2g4.2g0.2g0g
Kanelitanko (Söderman), annos 11g20g121kcal1.4g11.6g7g0g
Tomaattipyree (Rainbow), annos 70g47g35kcal2.1g6g0.1g0g
Kookosöljy kylmäpuristettu (Biona organic), annos 5g27g228kcal0g0g26.6g0g
Vesi, vesijohtovesi 266g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1920g3695kcal212.4g484.8g81g106g
Valittu annoskoko960g1848kcal106.2g242.4g40.5g53g
Annoskoko puolitettuna480g924kcal53.1g121.2g20.3g26.5g
Arvot/100g100g193kcal11.1g25.3g4.2g5.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=238830