Tomaatti-mozzarellapiirakka
Pohja:
200 g margariinia
4 dl vehnäjauhoja
1 ½ rkl vettä
Täyte:
2 rkl Dijon-sinappia
1 ½ dl parmesan-raastetta
6-8 luumutomaattia
250-300 g mozzarellaa
suolaa
mustapippuria
Basilikaöljy:
½ dl oliiviöljyä
½ ruukkua basilikaa
½ (tai 1 pieni) valkosipulinkynsi
suolaa
mustapippuria
Koristelu:
basilikaa
rucolaa
Voitele piirasvuoka (halkaisija 24-26 cm). Yhdistä nyppien margariini ja jauhot.
Lisää vesi.
Painele taikina kevyesti vuoan pohjalle ja reunoille.
Esipaista pohjaa 200 asteessa 10 min.
Sivele pohja sinapilla ja ripottele päälle parmesan-raaste.
Viipaloi tomaatit ja mozzarella.
Lado viipaleet vuokaan.
Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Paista 225 asteessa 20-30 min.
Sekoita oliiviöljy, basilikanlehdet ja valkosipuli sauva/tehosekoittimella.
Mausta suolalla ja pippurilla.
Ripottele basilikaöljyä piirakan päälle ennen tarjoilua.
Koristele piirakka basilikan- ja rucolanlehdillä.
Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 114 grammaa
Tiksuli