Kesäkurpitsa-sämpyläruudut (yhteishyvä)

Raasta kesäkurpitsa ja lisää suola.

Anna seistä tunnin ajan.

Purista raasteesta vesi pois.

Lisää siirappi, siemenet ja kesäkurpitsaraaste.

Alusta taikina jauhoilla löysäksi.

Lisää öljy ja loput jauhot vähitellen.

Alusta kimmoisaksi.

Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.

Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille.

Taputtele levyksi.

Anna kohota 15 minuuttia.

Jaa kohonnut leipä taikinpyörällä neliöiksi.

Voitele pinta öljyllä ja ripottele päälle siemeniä.

Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n 25 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 174 grammaa

Pakkasukko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa113g19kcal0.5g2.8g0.7g0.8g
Suola, annos 3g7.5g0kcal0g0g0g0g
Vesi263g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g4.1g0kcal0g0g0g0g
Siirappi, tumma38g120kcal0g27.8g0g0g
Auringonkukansiemen 38g223kcal8.6g4.7g18.6g2.3g
Sämpyläjauho Sunnuntai kaurainen sämpyläjauho (Sunnuntai)564g1974kcal79g372.3g16.9g28.2g
Öljy, keskiarvo (E), annos 10g17g152kcal0g0g16.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2088g4979kcal176.2g815.2g106.2g62.6g
Valittu annoskoko1044g2490kcal88.1g407.6g53.1g31.3g
Annoskoko puolitettuna522g1245kcal44.1g203.8g26.6g15.7g
Arvot/100g100g239kcal8.4g39g5.1g3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=242361