Kesäkurpitsa-sämpyläruudut (yhteishyvä)

Raasta kesäkurpitsa ja lisää suola.

Anna seistä tunnin ajan.

Purista raasteesta vesi pois.

Lisää siirappi, siemenet ja kesäkurpitsaraaste.

Alusta taikina jauhoilla löysäksi.

Lisää öljy ja loput jauhot vähitellen.

Alusta kimmoisaksi.

Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.

Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille.

Taputtele levyksi.

Anna kohota 15 minuuttia.

Jaa kohonnut leipä taikinpyörällä neliöiksi.

Voitele pinta öljyllä ja ripottele päälle siemeniä.

Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n 25 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 174 grammaa

Pakkasukko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa132g22kcal0.5g3.3g0.8g0.9g
Suola, annos 3g8.8g0kcal0g0g0g0g
Vesi307g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g4.8g0kcal0g0g0g0g
Siirappi, tumma44g140kcal0g32.5g0g0g
Auringonkukansiemen 44g261kcal10.1g5.5g21.7g2.6g
Sämpyläjauho Sunnuntai kaurainen sämpyläjauho (Sunnuntai)658g2304kcal92.1g434.4g19.7g32.9g
Öljy, keskiarvo (E), annos 10g20g178kcal0g0g19.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2436g5809kcal205.4g951.4g123.8g72.8g
Valittu annoskoko1218g2905kcal102.7g475.7g61.9g36.4g
Annoskoko puolitettuna609g1452kcal51.4g237.9g31g18.2g
Arvot/100g100g239kcal8.4g39.1g5.1g3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=242361