Kesäkurpitsa-sämpyläruudut (yhteishyvä)

Raasta kesäkurpitsa ja lisää suola.

Anna seistä tunnin ajan.

Purista raasteesta vesi pois.

Lisää siirappi, siemenet ja kesäkurpitsaraaste.

Alusta taikina jauhoilla löysäksi.

Lisää öljy ja loput jauhot vähitellen.

Alusta kimmoisaksi.

Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.

Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille.

Taputtele levyksi.

Anna kohota 15 minuuttia.

Jaa kohonnut leipä taikinpyörällä neliöiksi.

Voitele pinta öljyllä ja ripottele päälle siemeniä.

Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n 25 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 174 grammaa

Pakkasukko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa150g26kcal0.6g3.8g0.9g1.1g
Suola, annos 3g10g0kcal0g0g0g0g
Vesi350g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g5.5g0kcal0g0g0g0g
Siirappi, tumma50g160kcal0.1g37g0g0g
Auringonkukansiemen 50g297kcal11.5g6.3g24.8g3g
Sämpyläjauho Sunnuntai kaurainen sämpyläjauho (Sunnuntai)750g2625kcal105g495g22.5g37.5g
Öljy, keskiarvo (E), annos 10g23g203kcal0g0g22.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2776g6620kcal234.4g1084.2g141.4g83.2g
Valittu annoskoko1388g3310kcal117.2g542.1g70.7g41.6g
Annoskoko puolitettuna694g1655kcal58.6g271.1g35.4g20.8g
Arvot/100g100g239kcal8.4g39.1g5.1g3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=242361