Kesäkurpitsa-sämpyläruudut (yhteishyvä)

Raasta kesäkurpitsa ja lisää suola.

Anna seistä tunnin ajan.

Purista raasteesta vesi pois.

Lisää siirappi, siemenet ja kesäkurpitsaraaste.

Alusta taikina jauhoilla löysäksi.

Lisää öljy ja loput jauhot vähitellen.

Alusta kimmoisaksi.

Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.

Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille.

Taputtele levyksi.

Anna kohota 15 minuuttia.

Jaa kohonnut leipä taikinpyörällä neliöiksi.

Voitele pinta öljyllä ja ripottele päälle siemeniä.

Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n 25 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 174 grammaa

Pakkasukko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa150g26kcal0.6g3.8g0.9g1.1g
Suola, annos 3g10g0kcal0g0g0g0g
Vesi351g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g5.5g0kcal0g0g0g0g
Siirappi, tumma50g161kcal0.1g37.1g0g0g
Auringonkukansiemen 50g298kcal11.5g6.3g24.8g3g
Sämpyläjauho Sunnuntai kaurainen sämpyläjauho (Sunnuntai)752g2633kcal105.3g496.4g22.6g37.6g
Öljy, keskiarvo (E), annos 10g23g203kcal0g0g22.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2784g6639kcal235g1087.2g141.8g83.4g
Valittu annoskoko1392g3320kcal117.5g543.6g70.9g41.7g
Annoskoko puolitettuna696g1660kcal58.8g271.8g35.5g20.9g
Arvot/100g100g239kcal8.4g39.1g5.1g3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=242361