Kesäkurpitsa-sämpyläruudut (yhteishyvä)

Raasta kesäkurpitsa ja lisää suola.

Anna seistä tunnin ajan.

Purista raasteesta vesi pois.

Lisää siirappi, siemenet ja kesäkurpitsaraaste.

Alusta taikina jauhoilla löysäksi.

Lisää öljy ja loput jauhot vähitellen.

Alusta kimmoisaksi.

Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.

Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille.

Taputtele levyksi.

Anna kohota 15 minuuttia.

Jaa kohonnut leipä taikinpyörällä neliöiksi.

Voitele pinta öljyllä ja ripottele päälle siemeniä.

Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n 25 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 174 grammaa

Pakkasukko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa169g29kcal0.7g4.2g1g1.2g
Suola, annos 3g11g0kcal0g0g0g0g
Vesi395g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g6.2g0kcal0g0g0g0g
Siirappi, tumma56g181kcal0.1g41.7g0g0g
Auringonkukansiemen 56g335kcal13g7.1g27.9g3.4g
Sämpyläjauho Sunnuntai kaurainen sämpyläjauho (Sunnuntai)846g2962kcal118.5g558.5g25.4g42.3g
Öljy, keskiarvo (E), annos 10g25g229kcal0g0g25.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3132g7469kcal264.6g1223g159.4g93.8g
Valittu annoskoko1566g3734kcal132.3g611.5g79.7g46.9g
Annoskoko puolitettuna783g1867kcal66.2g305.8g39.9g23.5g
Arvot/100g100g239kcal8.4g39g5.1g3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=242361