Kesäkurpitsa-sämpyläruudut (yhteishyvä)

Raasta kesäkurpitsa ja lisää suola.

Anna seistä tunnin ajan.

Purista raasteesta vesi pois.

Lisää siirappi, siemenet ja kesäkurpitsaraaste.

Alusta taikina jauhoilla löysäksi.

Lisää öljy ja loput jauhot vähitellen.

Alusta kimmoisaksi.

Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.

Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille.

Taputtele levyksi.

Anna kohota 15 minuuttia.

Jaa kohonnut leipä taikinpyörällä neliöiksi.

Voitele pinta öljyllä ja ripottele päälle siemeniä.

Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n 25 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 174 grammaa

Pakkasukko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa263g45kcal1.1g6.6g1.6g1.8g
Suola, annos 3g18g0kcal0g0g0g0g
Vesi614g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g10g0kcal0g0g0g0g
Siirappi, tumma88g281kcal0.1g64.9g0g0g
Auringonkukansiemen 88g521kcal20.2g11.1g43.4g5.3g
Sämpyläjauho Sunnuntai kaurainen sämpyläjauho (Sunnuntai)1316g4607kcal184.3g868.7g39.5g65.8g
Öljy, keskiarvo (E), annos 10g40g355kcal0g0g39.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4873g11618kcal411.4g1902.6g248g145.8g
Valittu annoskoko2436g5809kcal205.7g951.3g124g72.9g
Annoskoko puolitettuna1218g2905kcal102.9g475.7g62g36.5g
Arvot/100g100g238kcal8.4g39g5.1g3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=242361