Kesäkurpitsa-sämpyläruudut (yhteishyvä)

Raasta kesäkurpitsa ja lisää suola.

Anna seistä tunnin ajan.

Purista raasteesta vesi pois.

Lisää siirappi, siemenet ja kesäkurpitsaraaste.

Alusta taikina jauhoilla löysäksi.

Lisää öljy ja loput jauhot vähitellen.

Alusta kimmoisaksi.

Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.

Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille.

Taputtele levyksi.

Anna kohota 15 minuuttia.

Jaa kohonnut leipä taikinpyörällä neliöiksi.

Voitele pinta öljyllä ja ripottele päälle siemeniä.

Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n 25 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 174 grammaa

Pakkasukko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa28g4.8kcal0.1g0.7g0.2g0.2g
Suola, annos 3g1.9g0kcal0g0g0g0g
Vesi66g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g1g0kcal0g0g0g0g
Siirappi, tumma9g30kcal0g7g0g0g
Auringonkukansiemen 9g56kcal2.2g1.2g4.7g0.6g
Sämpyläjauho Sunnuntai kaurainen sämpyläjauho (Sunnuntai)141g494kcal19.7g93.1g4.2g7.1g
Öljy, keskiarvo (E), annos 10g4.2g38kcal0g0g4.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana522g1245kcal44g204g26.6g15.8g
Valittu annoskoko261g622kcal22g102g13.3g7.9g
Annoskoko puolitettuna131g311kcal11g51g6.7g4g
Arvot/100g100g239kcal8.4g39.1g5.1g3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=242361