Kesäkurpitsa-sämpyläruudut (yhteishyvä)

Raasta kesäkurpitsa ja lisää suola.

Anna seistä tunnin ajan.

Purista raasteesta vesi pois.

Lisää siirappi, siemenet ja kesäkurpitsaraaste.

Alusta taikina jauhoilla löysäksi.

Lisää öljy ja loput jauhot vähitellen.

Alusta kimmoisaksi.

Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.

Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille.

Taputtele levyksi.

Anna kohota 15 minuuttia.

Jaa kohonnut leipä taikinpyörällä neliöiksi.

Voitele pinta öljyllä ja ripottele päälle siemeniä.

Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n 25 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 174 grammaa

Pakkasukko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa301g51kcal1.2g7.5g1.8g2.1g
Suola, annos 3g20g0kcal0g0g0g0g
Vesi702g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g11g0kcal0g0g0g0g
Siirappi, tumma100g321kcal0.1g74.2g0g0g
Auringonkukansiemen 100g596kcal23.1g12.6g49.6g6g
Sämpyläjauho Sunnuntai kaurainen sämpyläjauho (Sunnuntai)1504g5265kcal210.6g992.9g45.1g75.2g
Öljy, keskiarvo (E), annos 10g45g406kcal0g0g45.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5568g13278kcal470g2174.4g283.2g166.6g
Valittu annoskoko2784g6639kcal235g1087.2g141.6g83.3g
Annoskoko puolitettuna1392g3320kcal117.5g543.6g70.8g41.7g
Arvot/100g100g239kcal8.4g39.1g5.1g3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=242361