Kesäkurpitsa-sämpyläruudut (yhteishyvä)

Raasta kesäkurpitsa ja lisää suola.

Anna seistä tunnin ajan.

Purista raasteesta vesi pois.

Lisää siirappi, siemenet ja kesäkurpitsaraaste.

Alusta taikina jauhoilla löysäksi.

Lisää öljy ja loput jauhot vähitellen.

Alusta kimmoisaksi.

Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.

Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille.

Taputtele levyksi.

Anna kohota 15 minuuttia.

Jaa kohonnut leipä taikinpyörällä neliöiksi.

Voitele pinta öljyllä ja ripottele päälle siemeniä.

Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n 25 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 174 grammaa

Pakkasukko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa38g6.4kcal0.2g0.9g0.2g0.3g
Suola, annos 3g2.5g0kcal0g0g0g0g
Vesi88g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g1.4g0kcal0g0g0g0g
Siirappi, tumma13g40kcal0g9.3g0g0g
Auringonkukansiemen 13g74kcal2.9g1.6g6.2g0.8g
Sämpyläjauho Sunnuntai kaurainen sämpyläjauho (Sunnuntai)188g658kcal26.3g124.1g5.6g9.4g
Öljy, keskiarvo (E), annos 10g5.6g51kcal0g0g5.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana696g1660kcal58.8g271.8g35.2g21g
Valittu annoskoko348g830kcal29.4g135.9g17.6g10.5g
Annoskoko puolitettuna174g415kcal14.7g68g8.8g5.3g
Arvot/100g100g239kcal8.5g39.1g5.1g3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=242361