Kesäkurpitsa-sämpyläruudut (yhteishyvä)

Raasta kesäkurpitsa ja lisää suola.

Anna seistä tunnin ajan.

Purista raasteesta vesi pois.

Lisää siirappi, siemenet ja kesäkurpitsaraaste.

Alusta taikina jauhoilla löysäksi.

Lisää öljy ja loput jauhot vähitellen.

Alusta kimmoisaksi.

Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.

Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille.

Taputtele levyksi.

Anna kohota 15 minuuttia.

Jaa kohonnut leipä taikinpyörällä neliöiksi.

Voitele pinta öljyllä ja ripottele päälle siemeniä.

Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n 25 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 174 grammaa

Pakkasukko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa56g10kcal0.2g1.4g0.3g0.4g
Suola, annos 3g3.8g0kcal0g0g0g0g
Vesi132g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g2.1g0kcal0g0g0g0g
Siirappi, tumma19g60kcal0g13.9g0g0g
Auringonkukansiemen 19g112kcal4.3g2.4g9.3g1.1g
Sämpyläjauho Sunnuntai kaurainen sämpyläjauho (Sunnuntai)282g987kcal39.5g186.2g8.5g14.1g
Öljy, keskiarvo (E), annos 10g8.5g76kcal0g0g8.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1044g2490kcal88g407.8g53.2g31.2g
Valittu annoskoko522g1245kcal44g203.9g26.6g15.6g
Annoskoko puolitettuna261g623kcal22g102g13.3g7.8g
Arvot/100g100g238kcal8.4g39.1g5.1g3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=242361