Kesäkurpitsa-sämpyläruudut (yhteishyvä)

Raasta kesäkurpitsa ja lisää suola.

Anna seistä tunnin ajan.

Purista raasteesta vesi pois.

Lisää siirappi, siemenet ja kesäkurpitsaraaste.

Alusta taikina jauhoilla löysäksi.

Lisää öljy ja loput jauhot vähitellen.

Alusta kimmoisaksi.

Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.

Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille.

Taputtele levyksi.

Anna kohota 15 minuuttia.

Jaa kohonnut leipä taikinpyörällä neliöiksi.

Voitele pinta öljyllä ja ripottele päälle siemeniä.

Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n 25 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 174 grammaa

Pakkasukko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa600g102kcal2.4g15g3.6g4.2g
Suola, annos 3g40g0kcal0g0g0g0g
Vesi1400g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g22g0kcal0g0g0g0g
Siirappi, tumma200g640kcal0.2g148g0g0g
Auringonkukansiemen 200g1188kcal46g25.2g99g12g
Sämpyläjauho Sunnuntai kaurainen sämpyläjauho (Sunnuntai)3000g10500kcal420g1980g90g150g
Öljy, keskiarvo (E), annos 10g90g810kcal0g0g90g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11104g26479kcal937.2g4336.4g565.2g332.4g
Valittu annoskoko5552g13240kcal468.6g2168.2g282.6g166.2g
Annoskoko puolitettuna2776g6620kcal234.3g1084.1g141.3g83.1g
Arvot/100g100g239kcal8.4g39.1g5.1g3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=242361