Kesäkurpitsa-sämpyläruudut (yhteishyvä)

Raasta kesäkurpitsa ja lisää suola.

Anna seistä tunnin ajan.

Purista raasteesta vesi pois.

Lisää siirappi, siemenet ja kesäkurpitsaraaste.

Alusta taikina jauhoilla löysäksi.

Lisää öljy ja loput jauhot vähitellen.

Alusta kimmoisaksi.

Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.

Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille.

Taputtele levyksi.

Anna kohota 15 minuuttia.

Jaa kohonnut leipä taikinpyörällä neliöiksi.

Voitele pinta öljyllä ja ripottele päälle siemeniä.

Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n 25 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 174 grammaa

Pakkasukko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa66g11kcal0.3g1.6g0.4g0.5g
Suola, annos 3g4.4g0kcal0g0g0g0g
Vesi154g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g2.4g0kcal0g0g0g0g
Siirappi, tumma22g70kcal0g16.2g0g0g
Auringonkukansiemen 22g130kcal5g2.8g10.9g1.3g
Sämpyläjauho Sunnuntai kaurainen sämpyläjauho (Sunnuntai)329g1152kcal46.1g217.2g9.9g16.5g
Öljy, keskiarvo (E), annos 10g10g89kcal0g0g9.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1218g2904kcal102.8g475.6g62.2g36.6g
Valittu annoskoko609g1452kcal51.4g237.8g31.1g18.3g
Annoskoko puolitettuna305g726kcal25.7g118.9g15.6g9.2g
Arvot/100g100g239kcal8.4g39g5.1g3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=242361