Kesäkurpitsa-sämpyläruudut (yhteishyvä)

Raasta kesäkurpitsa ja lisää suola.

Anna seistä tunnin ajan.

Purista raasteesta vesi pois.

Lisää siirappi, siemenet ja kesäkurpitsaraaste.

Alusta taikina jauhoilla löysäksi.

Lisää öljy ja loput jauhot vähitellen.

Alusta kimmoisaksi.

Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.

Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille.

Taputtele levyksi.

Anna kohota 15 minuuttia.

Jaa kohonnut leipä taikinpyörällä neliöiksi.

Voitele pinta öljyllä ja ripottele päälle siemeniä.

Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n 25 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 174 grammaa

Pakkasukko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa75g13kcal0.3g1.9g0.5g0.5g
Suola, annos 3g5g0kcal0g0g0g0g
Vesi175g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g2.7g0kcal0g0g0g0g
Siirappi, tumma25g80kcal0g18.5g0g0g
Auringonkukansiemen 25g149kcal5.8g3.2g12.4g1.5g
Sämpyläjauho Sunnuntai kaurainen sämpyläjauho (Sunnuntai)375g1313kcal52.5g247.5g11.2g18.7g
Öljy, keskiarvo (E), annos 10g11g101kcal0g0g11.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1388g3310kcal117.2g542.2g70.8g41.4g
Valittu annoskoko694g1655kcal58.6g271.1g35.4g20.7g
Annoskoko puolitettuna347g828kcal29.3g135.6g17.7g10.4g
Arvot/100g100g239kcal8.4g39.1g5.1g3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=242361