Kesäkurpitsa-sämpyläruudut (yhteishyvä)

Raasta kesäkurpitsa ja lisää suola.

Anna seistä tunnin ajan.

Purista raasteesta vesi pois.

Lisää siirappi, siemenet ja kesäkurpitsaraaste.

Alusta taikina jauhoilla löysäksi.

Lisää öljy ja loput jauhot vähitellen.

Alusta kimmoisaksi.

Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.

Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille.

Taputtele levyksi.

Anna kohota 15 minuuttia.

Jaa kohonnut leipä taikinpyörällä neliöiksi.

Voitele pinta öljyllä ja ripottele päälle siemeniä.

Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n 25 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 174 grammaa

Pakkasukko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa75g13kcal0.3g1.9g0.5g0.5g
Suola, annos 3g5g0kcal0g0g0g0g
Vesi176g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g2.8g0kcal0g0g0g0g
Siirappi, tumma25g80kcal0g18.6g0g0g
Auringonkukansiemen 25g149kcal5.8g3.2g12.4g1.5g
Sämpyläjauho Sunnuntai kaurainen sämpyläjauho (Sunnuntai)376g1316kcal52.7g248.2g11.3g18.8g
Öljy, keskiarvo (E), annos 10g11g102kcal0g0g11.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1392g3319kcal117.6g543.8g71g41.6g
Valittu annoskoko696g1660kcal58.8g271.9g35.5g20.8g
Annoskoko puolitettuna348g830kcal29.4g136g17.8g10.4g
Arvot/100g100g238kcal8.4g39.1g5.1g3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=242361