Kesäkurpitsa-sämpyläruudut (yhteishyvä)

Raasta kesäkurpitsa ja lisää suola.

Anna seistä tunnin ajan.

Purista raasteesta vesi pois.

Lisää siirappi, siemenet ja kesäkurpitsaraaste.

Alusta taikina jauhoilla löysäksi.

Lisää öljy ja loput jauhot vähitellen.

Alusta kimmoisaksi.

Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.

Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille.

Taputtele levyksi.

Anna kohota 15 minuuttia.

Jaa kohonnut leipä taikinpyörällä neliöiksi.

Voitele pinta öljyllä ja ripottele päälle siemeniä.

Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n 25 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 174 grammaa

Pakkasukko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa85g14kcal0.3g2.1g0.5g0.6g
Suola, annos 3g5.6g0kcal0g0g0g0g
Vesi197g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g3.1g0kcal0g0g0g0g
Siirappi, tumma28g90kcal0g20.9g0g0g
Auringonkukansiemen 28g168kcal6.5g3.6g14g1.7g
Sämpyläjauho Sunnuntai kaurainen sämpyläjauho (Sunnuntai)423g1481kcal59.2g279.2g12.7g21.2g
Öljy, keskiarvo (E), annos 10g13g114kcal0g0g12.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1566g3734kcal132g611.6g79.8g47g
Valittu annoskoko783g1867kcal66g305.8g39.9g23.5g
Annoskoko puolitettuna392g934kcal33g152.9g20g11.8g
Arvot/100g100g239kcal8.4g39.1g5.1g3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=242361