Kesäkurpitsa-sämpyläruudut (yhteishyvä)

Raasta kesäkurpitsa ja lisää suola.

Anna seistä tunnin ajan.

Purista raasteesta vesi pois.

Lisää siirappi, siemenet ja kesäkurpitsaraaste.

Alusta taikina jauhoilla löysäksi.

Lisää öljy ja loput jauhot vähitellen.

Alusta kimmoisaksi.

Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.

Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille.

Taputtele levyksi.

Anna kohota 15 minuuttia.

Jaa kohonnut leipä taikinpyörällä neliöiksi.

Voitele pinta öljyllä ja ripottele päälle siemeniä.

Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n 25 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 174 grammaa

Pakkasukko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa94g16kcal0.4g2.4g0.6g0.7g
Suola, annos 3g6.3g0kcal0g0g0g0g
Vesi219g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g3.4g0kcal0g0g0g0g
Siirappi, tumma31g100kcal0g23.2g0g0g
Auringonkukansiemen 31g186kcal7.2g3.9g15.5g1.9g
Sämpyläjauho Sunnuntai kaurainen sämpyläjauho (Sunnuntai)470g1645kcal65.8g310.3g14.1g23.5g
Öljy, keskiarvo (E), annos 10g14g127kcal0g0g14.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1740g4149kcal146.8g679.6g88.6g52.2g
Valittu annoskoko870g2075kcal73.4g339.8g44.3g26.1g
Annoskoko puolitettuna435g1037kcal36.7g169.9g22.2g13.1g
Arvot/100g100g239kcal8.4g39.1g5.1g3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=242361