Papoutsakia
2 munakoisoa
oliiviöljyä
1 iso hienonnettu sipuli
2 hienonnettua valkosipulin kynttä
500 g lampaan- tai naudanjauhelihaa
3-4 kypsää punaista tomaattia tai 1 tlk tomaattimurskaa
persiljaa
suolaa
mustapippuria
Kastike:
vajaa 1 dl jauhoja
50 g voita
5 dl maitoa
1 tl muskottipähkinää
(suolaa), mustapippuria
1 muna
fetaa tai parmesaania
Leikkaa munakoisot pitkittäin puolikkaiksi.
Voitele leikattu pinta öljyllä ja pane uunivuokaan.
Lisää muutama lusikallinen suolalla maustettua vettä ja paista 200 asteisessa uunissa, kunnes munakoisot pehmenevät.
Ota munakoisot uunista ja anna jäähtyä.
Valmistele sillä aikaa täyte.
Kuullota sipulit, valkosipuli ja liha öljyssä.
Lisää tomaatti ja yrtit ja hauduta, kunnes seos sakenee.
Kaavi munakoison puolikkaista sisusta varovasti teelusikalla niin, että kuoriin jää noin ½ senttiä sisustaa.
Hienonna ja lisää täytteen joukkoon.
Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Anna jäähtyä.
Lisää muna.
Aseta munakoison kuoret oliiviöljyllä voideltuun uunivuokaan ja täytä lihaseoksella.
Kuumenna uuni 200 asteiseksi.
Kiehauta kastiketta varten voi ja jauhot kattilassa.
Lisää maito hyvin vatkaten ja keitä matalalla lämmöllä, kunnes kastike sakenee.
Ota pois liedeltä ja lisää muna ja juusto.
Mausta muskottipähkinällä ja tarpeen mukaan suolalla ja pippurilla.
Jaa kastike munakoisoille niin, että se peittää lihatäytteen.
Paista uunissa, kunnes pienet kengät ovat kauniin ruskeita, noin 30-40 minuuttia.
Mukailtu HOK-Elanto -lehden ohjeesta
Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 479 grammaa
Lilli91