Rinkutinkun jauhelihaperunapata

Paistetaan jauheliha, kuoritaan ja pilkotaan perunat ja porkkanat viipaleiksi.

Ladotaan uuni pataan vuorotellen kerroksittain.

Tehdään lihaliemi ja kaadetaan vuokaan.

Lisätään vielä vettä niin paljon, että ainekset juuri ja juuri peittyvät.

Haudutetaan uunissa n. 200 astetta, kunnes ruoka on ihanan pehmeää ja kypsää.

Ruoassa voi käyttää lempimausteitaan.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1622 grammaa

Rinkutinku
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keskikokoinen 65g1500g420kcal9g89.2g3g37.5g
Peruna, keskikokoinen 60g2100g1260kcal31.5g273g2.1g18.9g
Paistijauheliha 10%1200g2040kcal240g0g120g0g
Lihaliemikuutio Maggi66g185kcal5.9g4.6g15.2g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9732g7810kcal572.8g733.6g280.6g113g
Valittu annoskoko4866g3905kcal286.4g366.8g140.3g56.5g
Annoskoko puolitettuna2433g1952kcal143.2g183.4g70.2g28.3g
Arvot/100g100g80kcal5.9g7.5g2.9g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=244631