Rinkutinkun jauhelihaperunapata

Paistetaan jauheliha, kuoritaan ja pilkotaan perunat ja porkkanat viipaleiksi.

Ladotaan uuni pataan vuorotellen kerroksittain.

Tehdään lihaliemi ja kaadetaan vuokaan.

Lisätään vielä vettä niin paljon, että ainekset juuri ja juuri peittyvät.

Haudutetaan uunissa n. 200 astetta, kunnes ruoka on ihanan pehmeää ja kypsää.

Ruoassa voi käyttää lempimausteitaan.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1622 grammaa

Rinkutinku
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keskikokoinen 65g2500g700kcal15g148.7g5g62.5g
Peruna, keskikokoinen 60g3500g2100kcal52.5g455g3.5g31.5g
Paistijauheliha 10%2000g3400kcal400g0g200g0g
Lihaliemikuutio Maggi110g308kcal9.9g7.7g25.3g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16220g13016kcal954.8g1222.8g467.6g188.2g
Valittu annoskoko8110g6508kcal477.4g611.4g233.8g94.1g
Annoskoko puolitettuna4055g3254kcal238.7g305.7g116.9g47.1g
Arvot/100g100g80kcal5.9g7.5g2.9g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=244631